Cum puteti ajuta Libris…

Prin sistemul 2%!

În acest mod veti avea posibilitatea de a decide în mod direct la cine ajung 2% din impozitele platite anul trecut. Aceasta posibilitate este o optiune personala dar si confidentiala de a ajuta financiar organizaiti non-profit în care aveti încredere ca fac ceva pentru comunitatea din care faceti parte.
Mai trebuie sa stiti ca acest sistem nu va costa nimic ci doar un mic efort de a completa un formular simplu. El nu este o donatie, nu este o contributie si nicio sponsorizare.
De asemenea, nu va influenteaza în nici un fel impozitul de recuperat în urma regularizaii,

Acest sistemul permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Acum aveti posibilitatea sa decideti în mod direct ce se întâmpla cu impozitul dumneavoastra.

Aveti acum posibilitatea sa ne ajutati! Nu trebuie decât sa completati formularele conform explicatilor de mai jos si astfel ne sprijiniti în munca noastra de a duce la bun sfârsit proiectele initiate conform statutului asociatiei.

Cum trebuie procedat?

Daca aveti venituri din salarii:

Completati cererea 230 (punctele A si B). Daca nu stiti suma corespunzatoare a 2% din impozit, nu va faceti griji ea va fi calculata de catre organele fiscale.

Daca aveti venituri din alte surse:

Completati declaratia 200, punctul III. Cei care obtin, pe lânga salarii, si alte venituri, vor completa declaratia 200 “Declaratie speciala privind veniturile realizate în anul 2005″, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat. La formularul completat atasati fisa (fisele) fiscale primite de la angajator (formularul 210) si le depuneti la administratia financiara.

Lasa un comentariu